Creatieve Bedrijfsfotografie

Niet alleen Afscheidsfotografie,maar ook Bedrijfsfotografie en Portretfotografie worden door Gerard Kamp Fotografie verzorgd.

Vorige week mocht ik een paar uur fotograferen bij Mark’s Barbershop. Twee dagen ervoor was ik naar zijn zaak gegaan en had ik hem mijn plannetje uitgelegd en zijn medewerking gevraagd. Mark zei al snel zijn medewerking toe en zou bekijken wanneer het uitkwam. Mogelijk op een dag dat de shop normaal gesproken gesloten is.
Ik werd al snel gebeld met de vraag of ik donderdagmiddag zou kunnen. De collega waar hij samen mee in de zaak zou staan was ziek geworden, dus hij stond alleen. “Geen probleem” zei ik.

Aan de slag

Bij binnenkomst was Mark druk aan de telefoon, dus ik keek eens rustig rond vanuit welke hoek ik mijn foto’s wilde maken. Achter in de zaak zette ik mijn statief op en stelde de camera in. Het mooiste effect kreeg ik als ik de eerste 4 stoelen in beeld had. En toen was het wachten op de eerste klant. Ondertussen even een praatje met Mark. Zo vriendelijk en rustig als hij met mij praatte, benaderde hij zijn klanten ook. Stuk voor stuk mensen die hij van eerdere knipbeurten kent. Door zijn benadering gaven alle klanten makkelijk aan er geen probleem mee te hebben dat ik foto’s maakte.

Een mooie uitdaging vormde het constant veranderende licht. Het ene moment volop licht door de ramen, het andere moment een stuk minder.
Na 4 klanten, 2 uur en dik 330 foto’s verder pakte ik mijn spullen weer in.

Van 330 foto’s naar 7 naar 1

En toen begon het Photoshoppen. Het eindresultaat is samengesteld uit 7 foto’s. Bedrijfsfotografie moet aansluiten bij het bedrijf dat gefotografeerd wordt. Daarom heb ik de sfeer heb aangepast op een manier zoals ik die bij de Mark’s Barbershop vind passen.Wat vinden jullie?

Mark en klanten, bedankt voor de medewerking!