Voor de klas

Les geven Het begon met  het meewerken aan een pilot in Nijkerk, daarna op een basisschool in Leusden en de afgelopen weken heb ik les gegeven op 4 basisscholen in Scherpenzeel. Natuurlijk zijn het fotografielessen. Twee lessen van anderhalf uur, echt de basis. Geen technische zaken als belichtingsdriehoek, soorten lenzen en dergelijke. Wel over waar je het beste kan gaan …

Aandacht voor Afscheidsfotografie op tv en radio

Wat mooi en goed, de aandacht op radio en tv voor Afscheidsfotografie! In het NOS journaal op zondag 19 augustus op tv vertelde dhr. Barendsen op een heldere, open manier over zijn ervaringen met rouwfotografie. Maandag 20 augustus werd o.a. Bouke Canaan, een bekende in de wereld van de rouwfotografie, geïnterviewd op de radio. En het is echt niet overbodig …

Creatieve Bedrijfsfotografie

Niet alleen Afscheidsfotografie,maar ook Bedrijfsfotografie en Portretfotografie worden door Gerard Kamp Fotografie verzorgd. Vorige week mocht ik een paar uur fotograferen bij Mark’s Barbershop. Twee dagen ervoor was ik naar zijn zaak gegaan en had ik hem mijn plannetje uitgelegd en zijn medewerking gevraagd. Mark zei al snel zijn medewerking toe en zou bekijken wanneer het uitkwam. Mogelijk op een …

Netwerken-is-echt-werken

Netwerken is echt werken

Eindelijk is het zover. Vanaf 1 januari 2017 ben ik ZZP-er. Nu moeten de opdrachten binnen gaan stromen. Het afgelopen jaar stond in het teken van de aanloop naar dit moment. Veel oefenen in de studio, op locatie, voor de opleiding, voor het eggie. Veel investeren. Het oude laptopje trok de zware beeldbewerkingsprogramma’s nauwelijks meer, mijn flitser hield er ineens …

Afscheidsfotografie als late roeping

Na het grootste deel van mijn werkzame leven in de gezondheidszorg te hebben gewerkt vind ik het tijd voor wat anders. Dit besluit is niet geheel spontaan tot stand gekomen. Uiteindelijk ben ik er wel blij mee dat er iemand, hoog in de boom van de organisatie waar ik werkte, ruim 2½ jaar geleden besloot een kleine reorganisatie door te …